Névtelen terv (83)

Szentjánosfű

Kiadás éve: 2023

Ez a rendkívül izgalmas kultúrtörténeti utazás a felettébb érdekes és sokszor ámulatba ejtő holland aranykorba kalauzolja az olvasókat. A  festészet jelenléte olyan intenzív és kézzel fogható a regényben, hogy az alkotások és a művészet kérdésének kiemelkedő fontossága elvitathatatlanná válik.

Névtelen terv (78)

Botticelli szerelmei - Hársfakánon

Kiadás éve: 2023

A Botticelli szerelmei – Hársfakánoncímű regény nemcsak a gyönyörű borítójával ragadja magával az olvasókat, de a történet vezetése sem mindennapi. Hogy hogyan is került Botticelli Esztergomba, az még ma sincs ténylegesen bizonyítva, azonban a rendelkezésre álló adatok, és az írói képzelet most egy új megközelítést adott a korabeli történéseknek.

Névtelen terv (64)

Ózonőrök

Kiadás éve: 2022

Képes vagy elpusztítani a Földet, de az erődet a megmentésére is használhatod!

Névtelen terv (55)

Ábel, a kis hangya meséi

Kiadás éve: 2021

A mesék egyszerűek, mégis tele vannak olyan mondanivalóval, amiről a legkisebbekkel is érdemes már elbeszélgetni. Brigi az ő nyelvükön, a hozzájuk közel álló apró állatokon keresztül mutatja meg, milyen fontos dolog a barátság, vagy éppen segíteni valakin, de a közösség erejére is nagyszerű érzékkel mutat rá.

Névtelen terv (46)

Filter nélkül

Kiadás éve: 2022

Ifjúsági regény, ami a felnőttek számára is értékes olvasmány lehet. Formál, kinyit, érzékenyít, és tűpontosan világít rá aktuális és komoly témákra, mint a pánikbetegség, zaklatás, a bántalmazás minden formája, bullying, kirekesztés, mozaikcsalád, a közösségi média, minden veszélyével együtt vagy éppen a szorongás.
A könyv célja valószínűleg az, ami bármely más regényé is lehet, hogy gondolatokat ébresszen, beszéltessen, vitákat indítson, hozza fel a pro-kontra érveket.

Névtelen terv (36)

Kimondatlan kívánságok

Kiadás éve: 2022

Remek írói stílus, eszméletlenül jó karakterek, lélektan és dráma, mindez egy történetben.

Névtelen terv (22)

Genomba zárt örökség - Vajon te mindent tudsz a családodról?

Kiadás éve: 2022

Feleleveníteni a múltat, élettel megtölteni a levéltári dokumentumokon szereplő neveket, helyszíneket igazán különleges vállalkozás, amit Szilvia nagyszerűen végzett el. Hangja, elbeszélésének stílusa észrevétlenül olvad bele az általa újra életre keltett időszakba, s varázsolja maga mellé útitársnak minden olvasóját.

Névtelen terv (1)

Egy igen-zet története

Kiadás éve: 2016

Ez a történet tökéletesen rávilágít arra, hogy mennyi minden van a múltunkban, amiről nem tudunk, vagy amiről valamely felmenőnk döntése alapján hamis igazságokat görgetünk. Cipeljük az őseink azon terheit, amikről valójában fogalmunk sincs, és amikor egyszer, véletlenül megcsillan a fény az igazság tükrén, hirtelen minden korábbi mozaik a helyére kerül.

Névtelen terv (3)

Lehetne, hogy csak aludjunk?

Kiadás éve: 2021

Kovács Bálint 22 novellából álló kötete gyakorlatilag társadalmi korrajz, érzelmi tükörkép. Persze nem minden általa ábrázolt helyzet igaz mindenkire, de ha jól olvasunk a sorok között, a mondanivaló bizony általános érvényű.

Névtelen terv (72)

Két nap az élet

Kiadás éve: 2021

Imádtam a lányok hármasát. Az egységet, amit Szilvike, Timi és Nikolett megjelenített. Azt hiszem, ez még az igaz barátságok ideje volt, amikor nem érdek dominálta egy-egy kapcsolódás létrejöttét, nem a külsőségek, hanem a közös érdeklődési kör…, őszinte érzelmek.

Névtelen terv (40)

A fátylam kicsit oldalra billent

Kiadás éve: 2018

Ez a történet egyáltalán bekategorizálható, nem sablonos, nem elcsépelt, ilyet még senki nem írt. Szókimondó, és jól áll neki...

Névtelen terv (40)

Lélekörvény

Kiadás éve: 2022

Réka tökéletesen rávilágít arra, hogy mennyire láthatatlan és egyben kiszámíthatatlan az a betegség, ami bizony sok ezer ember életét keseríti meg nap, mint nap. Nemcsak a betegek elszenvedői, hanem a környezet is megsínyli ezt az állapotot, s olykor a meg-megcsillanó siker, a pillanatnyi javulás sem hozza el a várva várt teljes gyógyulást.

Névtelen terv (40)

Hazamegyek karácsonyra / A karácsonyi levél

Kiadás éve: 2022

A kötetben szereplő történetek ezeket az év közben elveszettnek vagy csupán halványnak tűnő,
meghitt, emberi pillanatokat csempészik vissza minden olvasó szívébe, útravalóként azzal az
üzenettel, hogy csupán rajtunk múlik egész évben megtartani őket, s ne engedjük, hogy
megfakuljanak a monoton hétköznapok idején.

Névtelen terv (15)

Üres szívek

Kiadás éve: 2022

Sokszor találjuk szembe magunkat azzal a megállapítással, hogy a világ egyre jobban a külsőségekre, a látszatra kíváncsi, a belső értékek, az igazi én már nem relevánsak a rólunk alkotott képben. Hugyec Anikó az Üres szívek című kisregényében pontosan ezt a témát járja körbe.

Névtelen terv (10)

Macskabár

Kiadás éve: 2022

Aki szeretne elmerülni a keleti filozófiák, a multikulturalitás és a dorombolás világában egy cicabajszos
kávét kortyolgatva, annak a Macskabár a legjobb választás…

Névtelen terv (10)

Anjouk - Liliom és vér

Kiadás éve: 2015

„Egészen más szelek fújtak akkoriban.” - hangzik az első mondat, mellyel útjára indul a letehetetlen történet.

Névtelen terv (1)

A hazara

Kiadás éve: 2019

Hamid Alizada és családjának története mélyen felkavaró regény egy olyan világról, amiről az európai emberek nem sokat tudnak. Más ország, más kultúra, más vallás. Egy valami azonban mindig igaz: semmi nem fekete vagy fehér. Nem alkothatunk véleményt úgy, hogy nem az embert helyezzük a középpontba.

Névtelen terv (13)

Villámok Endréd felett

Kiadás éve: 2018

...a szerző olyan pontosan és érzékenyen tud írni az embereket meghatározó érzelmekről, ahogy kevesen. Legyen szó szerelemről, barátságról, vagy éppen sötét gyűlöletről, minden érzést át tud adni az olvasóknak. 

Névtelen terv (22)

Kapcsolat: Bonyolult

Kiadás éve: 2021

Az emberi kapcsolatokat valóban bonyolult természetűek. Részint azért, mert ilyenek vagyunk.
Mindenki küzd valamivel...

Névtelen terv (18)

Amíg lélegzem

Kiadás éve: 2022

Amíg lélegzem… A szerelem tényleg nem ismer határokat?
Csehország…Cseh lány, grúz fiú…kulturális különbségek…nagy szerelem…romantikus debütregény. Ezt tudtuk, amikor kezünkbe vettük Işık Réka első regényét. De nézzük, mit is kaptunk tőle!

tapodi-brigitta_a-hajtu

A hajtű

Kiadás éve: 2019

Folytatjuk a kortárs magyar szerzők munkáinak bemutatását. Ezúttal Tapodi Brigitta regényét választottuk közös olvasmánynak. A hajtűről beszélgettünk Ágival és Lindával. (Á.: Schmidt-Czetli Ágnes, L.: Simon Linda – kitabu.hu és P.: Bóna-Monok Petra)