Névtelen terv (15)

Sokszor találjuk szembe magunkat azzal a megállapítással, hogy a világ egyre jobban a külsőségekre, a látszatra kíváncsi, a belső értékek, az igazi én már nem relevánsak a rólunk alkotott képben. Hugyec Anikó az Üres szívek című kisregényében pontosan ezt a témát járja körbe.

Kate, a regény főhőse már egészen fiatalon megtapasztalja, hogy milyen az, ha a látszat és a cukormázas külső alapján kerülhet be valaki egy társaságba, ezért kívülállóként csak az lesz a célja, hogy olyan világot hozzon létre maga köré, melyben az ő kezében van az irányítás. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen…

A tökéletes világot csak Te építheted fel saját magadnak!

Mindannyian tudjuk, hogy számunkra mi jelenti a tökéleteset, s ennek elérése egyedül rajtunk múlik. A tökéletes azonban sokszor párosul az elérhetetlennel, és nem pont abban a kontextusban, ahogy elsőre gondolunk rá. Azok az emberek, akik arra törekszenek, hogy kifogástalanok legyenek, elérhetetlenné válnak mások számára, a szívük üres lesz. Csak így tudják a fenntartani azt a fajta felsőbbrendűséget, amelyre oly hőn áhítoztak.

De mi történik, ha a szív köré gondosan felépített páncél repedezni kezd, s érzelmek szivárognak át rajta?

Amikor Kate felépíti azt a világot, ahova mindig is vágyott, még nem ismeri Joshua Brownt. Más-más okokból, de mindketten a társadalom elitjének tetején, a luxus csúcsán élik magányos életüket. A kettejük között kialakuló vonzalom vajon képes begyógyítani azokat a sebeket, mely üressé tette a szívüket?

Néha nagyon messzire kell menekülnöd azért, hogy végül önmagadra találj.

Félelmetes és fájdalmas utazás, amikor az ember leveszi az álarcot a másik előtt, s megmutatja, hogy milyen is ő valójában. Kate és Joshua útja a társadalom torz tükörképe, a valótlan csillogás lenyomata a valósággal szemben.

Olyan fontos témát dolgoz fel ez a kisregény, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Hogy kifogástalan legyél mások számára, azzal magadból veszel el. A kérdés csupán az, hogy megéri-e a pillanatnyi tündöklés azt az áldozatot, hogy önmagunkat veszítsük el.

Ez a regény felnyitja a szemed! Csak hogy ne felejts el másképp nézni a világra…