bucsi-mariann_erintes

Egy érintés többet mond ezer szónál – tartja a mondás. Végignézve a novellákat, melyek ebben a kötetben kaptak helyet, nemcsak az látható, hogy mennyi minden kifejezhető egy érintéssel, hanem az is, hogy az érintésnek hány fajtája van, hányféleképpen érinthetünk meg valakit, és mennyiféle módon érinthet meg minket valaki, vagy valami.


Az érintés fizikai szükséglet, s egyben hihetetlen energiák, megannyi érzelem forrása. Jelen van egész életünkben, hétköznapjainkban, minden nap minden órájában. Hétköznapi, mégis különleges kifejezőeszköz. Gyógyít, nyugtat, s az érintés által kapcsolódunk egymáshoz. Nemcsak fizikailag. Kapcsolódik a lélek, s létrejön egy varázslatos, sokszor csak a pillanat törtrészéig tartó, mégis biztonságot adó kapocs két ember között. Ez mind belefér egy érintésbe.

Nem más ez a kötet, mint érintések összessége. Gyengéd és érzéki simogatás, mellyel a szerző kapcsolatot hoz létre maga és az olvasó között, miközben megérinti a lelkét. Mesél barátságról, fájdalomról, szerelemről, gyerekekről, hol humorosan, hol könnyfakasztó őszinteséggel. Érintéssel csal elő érzelmeket az olvasói szívből egy szebb napokat látott nyári konyhában, a családi asztalnál, a hálószobában, vagy épp egy forgalmas, gyerekzsivajtól hangos játszótéren.

Mariann történetei a hétköznapi ember életképeit tárják az olvasók elé, mégis sokszor láthatatlan, zárt ajtók mögött zajló történések részesei lehetünk. Meglátjuk az emberi lélek sokszínűségét s vele együtt a sebezhetőségét, boldogságot és fájdalmat egyaránt. Minden történet bebizonyítja, hogy az idő kíméletes és hatékony orvosa a sebzett léleknek, hogy a szeretet mindannyiunkban univerzális érzés, és hogy mindnyájunknak szüksége van az érintésre.