Köszönjük, hogy írtok nekünk!

A magyar (Facebook Post)

Bár minden nap és minden elolvasott regény adhat okot egy hangos, vagy éppen magunkban elmondott köszönömre, október 18-a, A magyar regényírás napja kifejezetten jó alakalom erre. Ez a nap Dugonics András születésnapja, azé a piarista szerzetesé, aki megírta az első magyar regényt. Az Etelka címet viselő regény óta számos írás látott napvilágot a magyar irodalomban, változatossá téve, színesítve azt.
 
Hálás szívvel gondolunk ezen a napon (is) minden olyan kortárs szerzőre, akik regényeikkel bearanyozzák az olvasással töltött perceket, hol vidámságot csempésznek a szürke hétköznapokba, hol megható, elgondolkoztató történetek részeseivé tesznek minket. Szárnyalhatunk velünk a történelem évezredein át, vagy új, varázslatos világokba, esetenként hihetetlen sztorikba kalauzolnak el bennünket.
Nagyon-nagyon sok összetevőn múlik, hogy egy regény befut-e vagy sem, és talán ennek a legkevesebb része a tehetség. Manapság rengeteg, akár ingyenes platform van arra, hogy valaki „megmutassa magát”, de még ennek dacára is nehéz kitűnni, újat mutatni. Magyarként pláne, hiszen a külföldi könyvek nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ha mondanom kellene néhány összetevőt, akkor talán a megfelelő vagy népszerű témaválasztás, a jó marketing, az igényes szöveg, a kitartás és a szerencse lehet a siker záloga.
/Nina Collins/
Egy regény sikere soha nem a rangos elismeréseken és az odaítélt díjakon múlik, hanem azon, hogy mennyire szertik az olvasók. Ahogyan az illatok, a színek vagy ízek másképpen hatnak a különböző emberekre, így egy regény is más-más érzést vált ki az olvasókból. Egy dolog biztos: minden regénynek, minden szerzőnek megvan a maga olvasóközönsége, és előbb vagy utóbb, de biztosan egymásra találnak. És míg van regény, lesz olvasó is.
Jó író, rossz író, jó könyv, rossz könyv. Teljesen feleslegesek ezek a kategóriák, mert a lényeg, hogy minden regény megtalálja a maga olvasóját. És ez hihetetlenül jó érzés.
/Istók Anna/

Köszönet illeti az összes magyar szerzőt, akik napról napra, hétről hétre velünk vannak, és akikkel együtt építhetjük azt a lelkes közösséget, akik a magyar szerzők regényeit olvassák a legszívesebben.

❤Köszönjük, hogy írtok nekünk!❤